↑ Return to Assortiment

Eco-tampons

eco-tamponWat is een eco-tampon?

Het is een siliconen bekertje (in de vorm van een omgekeerde eierdopje). Een eco-tampon draag je (inwendig) in jouw vagina en vangt het menstruatiebloed op ipv het te absorberen.

Waarom is hij beter?

Hij is heel comfortabel en gemakkelijk in gebruik.Geen geknoei, geen lekken en geen droog gevoel.
U hebt slechts 1 eco-tampon nodig, dus hij bespaart u niet alleen geld, hij is bovendien milieuvriendelijk.
Een eco-tampon is vervaardigd uit hypoallergeen sillicone.  Hij verstoort de gezonde vaginale omgeving niet en laat geen vezels op de vaginawand achter.
Met de eco-tampon absorbeert uw lichaam geen pesticiden of bleekmiddelen.De eco-tampon is ideaal voor onderweg, tijdens het zwemmen en lichamelijke oefening en voor ’s nachts.

Hoe werkt het?
De eco-tampon wordt omsloten door je vagina. De sluitspier van jouw vagina zorgt dat de eco-tamon op zijn plaats blijft. Op die manier wordt de vagina afgesloten en het menstruatiebloed opgevangen. De eco-tampon lekt niet en er komen ook geen vervelende geurtjes vrij.

Hij kan gerust 12 uur (de eco-tampon kan ruim 30ml bloed opvangen) aan een stuk inblijven, dan haalt u hem uit, uitspoelen onder de kraan en dan kan hij meteen weer ingebracht worden.
De eco-tampon gebruik je steeds opnieuw en kan zeker 10 jaar gebruikt worden. Dat levert je een aanzienlijke besparing. Toch is voor de meeste vrouwen het draagcomfort de grootste motivatie om een eco-tampon te blijven gebruiken.

Types
De Mooncup wordt geleverd in twee types, type A en B. Hieronder kun je bekijken welke voor jou geschikt is :

Leeftijd

-30

+30

geen bevalling

B

A

vaginale bevalling

A

A

keizersnede

B

A

Ons aanbod kan u vinden op www.doekjesenbroekjes.be

Eco-tampons kunnen besteld worden via ‘Contact‘, bestellingen vanaf €100 worden gratis aan huis geleverd (België)