Mama’s vertellen

wasbare luierseco-tamponMaandverbandenzoogcompressen

 

 

 

 

 

 

 

Annelies uit Izegem

Even laten weten dat we zeer tevreden zijn van onze luieraankoop! We zijn nu al enkele dagen de totsbots bamboozle luiers aan het gebruiken, zowel thuis, ‘s nachts en op verplaatsing. We hadden nog geen enkele keer lekken, zelfs niet met stoelgang. Met deze laatste had ik echter heel vaak lekken met wegwerpluiers. Ik heb nu misschien wel luierwas, maar zeker minder kleertjeswas en onuitwasbare vlekken in de kleertjes. De billetjes zijn ook al minder’klef’ en voelen weer babyzacht. De dikkere poep nemen we er dan graag bij 😉 We zijn dus zeer tevreden met onze beslissing om over te stappen op herbruikbaar! Bedankt voor de hulp en de snelle levering!

Aurélie uit Kortrijk

Ik ben heel erg tevreden over de eco-tampon. Bij aankoop was ik niet helemaal zeker of het wel gemakkelijk inbrengbaar zou zijn, maar bij het eerste gebruik kwam al snel duidelijk dat het niet gemakkelijker kan zijn. Doordat er genoeg inhoud kan opvangen worden, moet ik de eco tampon slechts 1x smorgens en 1x savonds leegmaken: de inhoud in het toilet, de rest onder een straaltje water en klaar! Simpel en snel!

Tijdens mijn maandstonden vergat ik vroeger vaak wat verversingmateriaal, nu heb ik altijd alles bij de hand.

Door het kleine opbergzakje, kan het gemakkelijk mee in de handtas of op reis en blijft de hele voorraad tampons lekker thuis. Heel handig en lekker goed voor het milieu!

 

Iris uit Taupo (NZ):

De wasbare luiers ‘van Sylvie’ zijn oerdegelijk, lekvrij, gemakkelijk in gebruik, vriendelijk voor m’n portemonnee en last but not least, ze zijn ook goed voor moeder natuur.  Ik ben er al 2.5 jaar supercontent van en geen haar op m’n hoofd dat er aan denkt om ooit over te schakelen op wegwerpbare luiers!:-)

 

Katrien uit Menen:

De borstcompressen zijn nu zalig en zacht aan de tepels.  In het begin absorbeerden ze niet genoeg, omdat mijn borsten dan serieus aan het stuwen waren… De maandverbanden heb ik gebruikt na de bevalling.  Ik verloor toen heel veel bloed en de grootste maandverbanden konden dit goed opnemen . Bij het wassen zijn alle vlekken er ook uit.  Geen jeuk meer of vieze geurtjes!  Dit zal ik in de toekomst ook zeker blijven gebruiken!!!!!!!!

 

Kim uit Gullegem:

Bij onze oudste 2 kinderen werden wasbare luiers steeds overwogen maar nooit de stap durven zetten.  Bij ons jongste spruit stelden we ons opnieuw de vraag.  Sylvie kwam vol enthousiasme een aangename thuisdemo geven over het ganse assortiment aan wasbare luiers.  We waren onmiddellijk overtuigd om het nu wel te proberen.  Enkele dagen nadien werden ons luiertjes al persoonlijk thuis afgeleverd.  We zijn super tevreden dat we de stap hebben gemaakt.  Heel goede ervaring met de bamboozles.  Zacht, natuurlijk, geen lekken en bovendien een hoop minder afval.  We zouden niet meer willen terug keren naar wegwerp!

 

Veerle uit Ieper:
 
Voor ons was het van in het begin duidelijk dat we met wasbare luiers wilden werken, maar zoveel keuze! Gelukkig kon Sylvie ons helpen. Als overtuigde gebruikster kent ze de verschillende soorten door en door. Zo wist ze bv te vertellen dat haar man geen fan is van drukknoopjes, maar liever werkt met velcro.
Ik twijfel niet, heb ik een vraag, één adres, Sylvie.
Nu er een tweede kindje op komst is heb ik zelfs via haar gekozen voor herbruikbare borstcompressen

Deborah uit Rollegem-Kapelle:

Ik ben mama van een 9 maand oud zoontje, voor ik zwanger was wist ik niets af van wasbare luiers.
Via Facebook kwam ik bij Sylvie terecht die mij al kort een uitleg gaf over wat herbruikbare luiers zijn. Meteen was de interesse opgewekt!
Na een demo bij mij thuis was ik onmiddellijk verkocht, ook mijn eigen mama, die voor mijn zoontje zorgt, was meteen enthousiast! Wij hebben gekozen voor het 2-delige systeem van Tots Bots (de Bamboozles en Flexitots met een Popowrap als overbroekje).
Ondertussen zijn we die 9 maand aan het gebruiken en zijn we heel tevreden. Mijn zoontje heeft een gevoelig huidje en toen we met hem thuis kwamen lag hij volledig open. Een paar dagen wasbaar en alles was weer genezen. Sindsdien praktisch nooit meer voorgehad!
Het is ondertussen een ware verslaving geworden. Ook de Mother Ease Easy Stuff zit al in onze luierstash. Die hebben leuke motiefjes en kleuren! De extra was vinden wij niet erg, integendeel, veel beter dan stinkende vuilniszakken! Wij zijn dus echt pro wasbare luiers!

Sofie uit Poperinge:

‘Ik was al een tijdje op zoek naar een ecologisch, gemakkelijk én hygiënisch vervangmiddel van de gewone (wegwerp-) tampons en inlegkruisjes/maandverbanden.  En zoals wel vaker het geval is, moest ik niet ver zoeken en gewoon mijn oren spitsen!  Ik had Sylvie al horen vertellen over herbruikbare luiers en zo vernam ik ook de info over een eco-tampon.  Ik was wel meteen voor het idee te vinden en gezien de lage prijs, wou ik het ook uitproberen!  In het begin was het wel even wennen maar nu zijn we reeds een halfjaar verder en ben ik tevreden van mijn aankoop!’

Heleen uit Moorsele:

Voor de was moet je het zeker niet laten. Het netje in de wasmachine, poeder in de machine en daarna uithangen en dat drie keer in de week. Nog geen uurtje werk.
Totsbots zijn voor mij de ideale wasbare luiers. Gemakkelijk in gebruik, want zelfs mijn vriend kan ze aandoen.  Ook de onthaalmoeder is zeer tevreden over de luiers.
De eerste week na thuiskomst ziekenhuis dacht ik: Help, met wat ben ik nu begonnen! Twee weken later was ik het al meer dan gewoon en zou ik niet meer willen wisselen.

Sara uit Lauwe:

‘Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter (16maanden) was ik er van overtuigd dat ik  wasbare luiers wilde gebruiken.  Jammer genoeg kende ik enkel mensen die er mee gestart waren en er al snel de brui aan hadden gegeven.  Na een oproep via facebook kreeg ik de gouden tip om ‘doekjes en broekjes’ te contacteren.  Na een super fijne babbel vertelde ze me dat ik een luier-demo kon organiseren en dat Sylvie deze voor haar rekening zou nemen.  Zo gezegd zo gedaan en tijdens een super gezellige avond maakte Sylvie ons wegwijs in het herbruikbare luier-land.
Ik was nu helemaal verkocht en bestelde onmiddellijk de leuk gekleurde tosbots met een schattig gestreept overbroekje. Toen het tijd werd voor een maatje groter leek het ons toch praktischer om voor een alles-in-1-luier te gaan, en ook in deze keuze konden we rekenen op Sylvie.  Ondertussen is ook onze tweede dochter geboren ( 2maanden) en staan we nog steeds 100% achter onze keuze.  Ondanks dat onze wasmachine met al die hebruikbare luiers en hebruikbare zoogcompressen soms overuren maakt ben ik oprecht gelukkig dat ik op deze manier mijn steentje kan bijdragen aan een leefbare wereld voor mijn meisjes! ‘